Even voorstellen / Informatie over de werken

 

Jacobine Klijberg maakt tekeningen en schilderijen. De werken zijn kleurrijk en sfeervol. Behoud van de aard van de materialen is belangrijk in haar werk. De structuur van de (bijvoorbeeld) verf maakt het werk tastbaar en voegt een zekere gelaagdheid toe aan het beeld. Ze schildert graag herkenbare thema´s als landschap, interieur of model zodat de vrijheid ontstaat met de verf te spelen zonder dat het een onherkenbaar abstract beeld wordt.

 

In haar werken speelt ze graag met het persepctief zodat een sterk ruimtelijk beeld ontstaat. De schilderijen voegen zo ruimte toe aan de kamer waar ze hangen. Ook werkt ze graag met patronen zoals behangmotieven. 

 

Jacobine tekent als sinds jonge leeftijd en heeft gestudeerd aan de Willem de Koningacademie in Rotterdam. Daarnaast heeft ze Bouwkunde gestudeerd aan de TU in Delft. Na jaren vooral gewerkt te hebben aan volkshuisvesting en bewonersparticipatie richt zij zich sinds enkele jaren weer meer op haar beeldende werk. Veel daarvan is te zien op deze site.

 

Mocht u op de site een werk zien dat u graag boven de bank heeft, maar u wilt het liever niet meteen kopen, dan is het mogelijk dit te huren via de kunstuitleen Hilversum. Graag dat eerst even laten weten door een mail te sturen aan jacobineklijberg@gmail.com.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb